De dakkoffers in de Thule Motion XT lijn zijn van alle markten thuis. De ontwerpers hebben topprioriteit gegeven aan de gebruiksvriendelijkheid, wat heeft geresulteerd in een aantal vernuftige features.

De Motion XT is in zes verschillende varianten beschikbaar:

Alle modellen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. De prijzen variëren van €439 voor de Motion XT Sport tot een kleine €700 voor de Alpine en de XXL versie (6 juni 2019).

Aerodynamische vormgeving

Een dakkoffer op je dak betekent luchtweerstand en mogelijk geluidsoverlast door rijwind. De aerodynamica is dan ook een aspect waarin de betere merken zich onderscheiden. En zoals je van Thule mag verwachten, zit dat bij de Motion XT serie wel goed. De bevestigingspunten voor de dakdragers zijn een stuk verhoogd, waardoor de dakkoffer als het ware over de dragers heen komt te liggen. Hierdoor ligt de box dichter tegen het dak van de auto aan. Dit heeft een aerodynamisch voordeel, maar het ziet er vooral erg strak uit! De achterkant van de koffer loopt taps naar binnen, waardoor je hem verder naar achteren kunt plaatsen zonder dat hij de klep van je kofferbak in de weg zit.

 

PowerClick snelbevestiging

Zoals je van een premium merk mag verwachten, is de Motion XT serie uitgerust met een handig montagesysteem. In dit geval is dat het Thule PowerClick systeem. Dit zelf-centrerende systeem werkt super eenvoudig en snel. In een handomdraai – letterlijk – zit de dakkoffer stevig op zijn plek.

Eenvoudig in gebruik

Thule Motion XT dakkoffers zijn gemakkelijk te openen en te sluiten dankzij stevige handgrepen en de ondersteuning van de dekselopeners. Bijzonder handig is het SlideLock systeem dat ervoor zorgt dat het deksel vanzelf wordt vergrendeld zodra deze wordt gesloten. De indicator laat je duidelijk zien dat het deksel goed dicht zit.

Welke maat dakkoffer kiezen?

De maat die je kiest is uiteraard afhankelijk van de bagage die je mee wilt nemen (excuus voor deze open deur). Houd er wel rekening mee dat de maximale belasting van deze dakkoffers 75 kg is, ongeacht de maat. Gebruik je de dakkoffer alleen als skibox, kies dan voor de Alpine versie om zo wat brandstof tijdens je reis te besparen. Verder is uiteraard ook het formaat van je auto van belang. Je wilt uiteraard gewoon je kofferbak nog kunnen openen.